top of page

Belgische droneregelgeving samengevat in één flowchart

Wie in België met een drone wil gaan vliegen komt net als in Nederland al snel in aanraking met redelijk complexe regelgeving. Dat geldt voor recreatieve dronevliegers, maar zeker ook voor professionals. In een poging de Belgische regelgeving enigszins inzichtelijk te maken heeft de sectie Luchtvaart van de Katholieke Hogeschool VIVES een flowchart gemaakt.

Informeren en sensibiliseren Het initiatief voor de flowchart is afkomstig van Rob De Roo, Lector/Onderzoeker VIVES luchtvaart. “De hoofdreden waarom we dit document gemaakt hebben is om mensen te kunnen informeren en sensibiliseren. Mensen die een drone (willen) kopen, komen opeens terecht in de één van de strengst gereglementeerde sectoren, namelijk luchtvaart. Door de strenge reglementering is de luchtvaart ook één van de veiligste en dat willen we behouden omdat we geloven dat drones een nieuwe tak van de luchtvaartindustrie is.”

Volgens de Roo was er veel behoefte aan een overzichtelijke weergave van de regelgeving. “Omdat de Belgische wetgeving redelijk complex is, hebben we een bruikbare tool gemaakt die de drone-industrie verder kan uitbouwen en professionaliseren.”

Boek De Roo is ook mede-auteur van het boek ‘Drones in 101 vragen’, waarin antwoord wordt gegeven op vragen die het meeste leven bij mensen die in België iets met drones willen doen of meer achtergrondinformatie willen.


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page