Scholen

Voor haar opleidingen en examens werkt EuroUSC-Benelux BV samen met erkende scholen in België en Nederland. Hoewel hun cursussen vooral gericht zijn op de eigen procedures vertonen ze toch een aantal aanpassingen om te voldoen aan de nationale wetgeving. Ze volgen zo een vaste kwaliteitsnorm.

Daarnaast staan ze garant dat je als kandidaat-piloot in eigen land kunt vliegen en kunt rekenen op verdere ondersteuning waar ook ter wereld. Het laat je ook toe gemakkelijk tussen landen te wisselen.

​Examens afnemen ligt dan weer in handen van EuroUSC-Benelux BV zelf. Door eigen medewerkers in te schakelen, waarborgt ze de onafhankelijkheid van de examens en is er een permanente kwaliteitscontrole. Zij is daarentegen niet verantwoordelijk voor de commerciële ontwikkeling van de afzonderlijke erkende scholen.

Erkende scholen
Nederland
België
Nederland

Plaats: Almere, Nederland

Accreditatie voor: ROC-Light (minidrones); RPA-L(H) Praktijk (MTOM<25kg)

Accreditatie geldig tot: 24 augustus 2020 - 4de jaargang

DroneLand

DroneLand is een gevestigde waarde in de wereld van de drones. Zij verzorgt in samenwerking met EuroUSC-Benelux BV gecertificeerde drone-opleidingen (ROC en ROC-light ) voor iedereen die professioneel aan de slag wil gaan met een drone.

Daarnaast kunnen zowel consumenten als de recreatieve vliegers er ook terecht voor (basis) vlieginstructies en veiligheidstrainingen.

Dutch Drone Academy
Dutch Drone Academy

Plaats: Den Haag, Nederland

Accreditatie voor: ROC-Light (minidrones)

Accreditatie geldig tot: 18 oktober 2020 - 4de jaargang

Dutch Drone Academy spitst zich toe op de dronesector. De brede waaier aan activiteiten gaat van het aanleveren van dronesprekers voor mediaoptredens en -evenementen, het ontwikkelen van e-learningmodules voor droneproducenten en -gebruikers, het organiseren van producttrainingen (drones) voor professionals tot het organiseren van workshops.

Dutch Drone Academy heeft EuroUSC-Benelux BV onder de arm genomen voor wat betreft de opleidingen minidrones.

Highscan Drone Solutions

Plaats: Eibergen, Nederland

Website: https://www.highscan.nl/opleidingen/

HighScan Training Centre is nieuwe speler in de dronesector. Dankzij de brede waaier aan mogelijkheden kunnen kandidaat-dronepiloten er terecht voor theorieopleidingen en, met medewerking van EUROUSC-Benelux BV, examens.

Op praktijkvlak blijven de kandidaten evenmin op hun honger zitten. Het aanpalend terrein maakt ook dronevluchten mogelijk en dankzij hun grote hal kunnen zelfs minder goede weersomstandigheden de vliegpret niet bederven.

Workshops voor startende piloten en ondersteuning van bedrijven bij het opzetten van eigen droneteams sluiten dit activiteitenrijtje af.

Ook aan de praktische kant is gedacht. Zowel de leslokalen, het grote vliegterrein en hal als de horecaruimte bevinden zich op één goed bereikbare locatie.

Dronecollege

Plaats: Mol, België

Website: https://www.dronecollege.be/

Wie Dronecollege zegt, zegt Tom Verstappen. Als hoofdinstructeur Flighttraining en erkend instructeur en examinator bij het DGLV – PPL staat hij garant voor een professionele begeleiding.

 

Zijn passie is zijn werk geworden. Meer nog, uit deze vliegmicrobe is het opleidingscentrum “Dronecollege” ontstaan dat volledig conform de wetgeving en het KB voor RPAS handelt.

 

Aan ervaring geen gebrek. Vooral tijdens de zomermaanden bloeit de vliegactiviteit open met drones van allerlei groottes en voor allerlei doeleinden. Zelf al eens aan het stuur zitten hoort erbij!

 

Dronecollege is niet enkel een plaats waar je als kandidaat-piloot de nodige kennis verwerft. Het is een instituut waar je dankzij deze gepassioneerde lesgever zeker zijn enthousiasme overneemt en de mogelijkheid krijgt te genieten van het vliegen op een verantwoorde manier.

 

Last but not least, vergeet als KMO zeker niet de voorwaarden voor de KMO portefeuille erop na te slaan.

Skytools

Plaats: Heinenoord, Nederland

Website: https://www.skytools.com/

De snel evoluerende wereld van de drones vraagt om bedrijven die de ontwikkelingen op de voet volgen. Skytools staat hierbij zeker op de eerste rij. Zij staan dan ook garant voor de verhuur van de meest recente drones en randapparatuur.

Maar ook wat de theorie- en praktijktrainingen betreft ben je bij hen aan het goede adres. Kenmerkend voor deze school is hun ervaringsgerichte lesmethode waarbij experten en ervaren gebruikers je klaarstomen tot expert binnen jouw vakgebied.

Niet-erkende scholen

Scholen kunnen ook gebruikmaken van het lesmateriaal van EuroUSC-Benelux BV, zonder enige verdere/andere ondersteuning. 

België
Syntra Limburg

Plaats: Genk, België

Accreditatie voor: geen - 6de jaargang

Drone Pilot Academy is onstaan onder de vleugels van SYNTRA Limburg vzw.  Ze doet beroep op EuroUSC-Benelux BV voor zowel de theorie- als de praktijkgerichte opleidingen voor toekomstige professionele dronepiloten.

Syntra Limburg is EuroUSC-Benelux BV erkend en beschikt over gekwalificeerd personeel en materiaal om te voldoen aan de Belgische wetgeving en steun te leveren aan piloten die in Nederland willen vliegen.

Benedict Aviation

Benedict Aviation is een luchtvaartschool die theorieopleidingen aanbiedt voor vliegtuigen, helikopters en drones. De helikopterervaring van de instructeurs zorgt voor de brug tussen de bemande en de onbemande luchtvaart. Het trainingshoofd heeft een ruime ervaring als theorie-instructeur en deelt graag zijn kennis met jou.

Benedict Aviation maakt voor haar droneopleiding (Klasse 1 en Klasse 2) gebruik van het lesmateriaal dat door EuroUSC-Benelux BV werd ontwikkeld.

MEMBER

1024px-Europese_Commissie_logo_NL.svg.pn

Qualified Entity 

ILT-Recognition: NL-ASRPAS-359 en NL-RTF-502

© 2019 by EuroUSC-Benelux BV
 

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • LinkedIn Social Icon

Dutch office: 

Ericssonstraat 2

5121 ML Rijen

Nederland

Tel: +31 85 208 2923 (11:00-13:30 and 14:00-17:30)

Email: admin@eurousc.aero

KvK: 61906085

BTW: NL854541962B01

IBAN: NL09ABNA0558433472

BIC: ABNANL2A

EASA_Logo.png
droneport-200x200.png
EUKA_logo_2019.jpg

Belgium office:

Steenweg naar Halle 282

1652 Alsemberg

België

Tel: +32 78 48 05 01 (11:00-13:30 and 14:00-17:30)       

Email: admin@eurousc.aero

BTW BE0738.888.491

IBAN: BE54 0018 7868 6397

BIC: GEBABEBB